Dagsarkiv: 2023-04-25

V64 AXEVALLA TISDAG 25 APRIL

Ikväll är det tävlingar på min favoritbana Axevalla och som alltid är jag lite extra taggad inför omgången.

6 Dajanov (V64-3) är en lovande fyraåringen som blir omgångens största favorit – och visst ser uppgiften på förhand passande ut. Han kommer obesegrad in i kvällens start där intrycket varit riktigt fint i båda hans starter – och speciellt senast då han via 14,6 sista 800 kunde vinna enkelt. Björn Goops springare ser ut att kunna vara en klassklättrare och vinner normalt det här loppet – men hästen är fortfarande orutinerad och även om han sett stabil och lätthanterlig ut i sina starter så handlar det nu om debut bakom bilen och vi har sett större favoriter bränna av en startbrasa i ivern att få kasta sig iväg. Här handlar det sannolikt om vinst eller galopp.

8 T.J (V64-4) är omgångens drag. Åttaåringen har gjort två starter efter vila och börjar närma sig toppformen vilken han visade i sin senaste start då han kom loss alldeles för sent och klev över linjen med sparade krafter i en 10-avslutning. Han har visserligen ett svårt utgångsläge, men har kommer ner ett hack efter en strykning och då han kan öppna medel så borde han kunna ner i en vettig position – och när han tävlar på topp – vilket jag hoppas ikväll – då ska han ha bra möjligheter att vinna ett sådant här lopp.

12 Venezuela Broline (V64-1) blev störd till galopp i sin årsdebut, men såg i övrigt fin ut. Sexåringen är stark och rejäl – och när han nu testar lång distans för första gången så är det sannolikt en fördel. Blir det bara lite studs i täten så kommer han ångande sista 700 och trots tolftespåret så blir jag inte förvånad om han är först på målfotot till en låg singelprocent. Se upp!

Jag håller på att sätta ihop mina system som kommer att vara synliga inom en snar framtid.

KÖP EN HULIGANANDEL 

Varmt välkomna att hänga med!