Dagsarkiv: 2023-01-09

V64-IDÉER GÄVLE MÅNDAG 9 JANUARI

Ikväll har vi V64-tävlingar på Gävle och det är jackpot med 5 miljoner i potten och vi ska göra ett försök att lösa de sex loppen som bjuds. Jag har analyserat omgången för Travronden och har pratat med flertalet tränare och kuskar och jag hoppas på så sätt har tagit grepp om loppen.

BÄSTA SPIKEN

2 Chitchat (V64-6) avgjorde lekande lätt i sin comeback senast och vann med krafter sparade. Sexåringen har inte varit sämre än tvåa på sina totalt sju starter och med senaste loppet i kroppen är han sannolikt ännu vassare ikväll. Han ska ha goda möjligheter att sitta i ledningen tidigt i loppet och sedan ska det vara toppchans att ta sjätte segern i sin åttonde start. Omgångens bästa spik!

OMGÅNGENS DRAG

7 Eau De Vie (V64-4) gynnas helt klart av att förhandsfavoriten 1 Bottnas Intense strukits i loppet. Stoet kan öppna medel och är min spetsfavorit i loppet efter ett halvvarv. Stoet har vunnit på en 13-tid på distansen tidigare och ska bra chans om hon kommer till ledningen och att det inte kostar allt för mycket.

KIOSKVÄLTAREN

1 Lill Hans (V64-3) har ett perfekt utgångsläge och med bara tre hästar på startvolten är han knapp spetsfavorit. 7 Guli Fantom vinner så klart loppet felfri, men med ett fjärdespår att brottas med så kan det mycket väl bli galopp och med Lill Hans i ledningen så kan han vara hästen som välter de flesta systemen!

Lycka till med liren – nu kör vi!

KÖP EN HULIGANANDEL