Dagsarkiv: 2023-01-03

V64 BERGSÅKER TISDAG 3 JANUARI

Ikväll tar vi oss till Sundsvall och Bergsåker för att försöka lösa de sex V64-loppen.

Jag har analyserat omgången för Travronden Spel och här är några av mina idéer och tankar.

Sportsligt kanske inte loppen någon högre klass, men vi har två kallblodslopp att lösa och det är faktiskt där vi hittar den häst med högst segerchans ikväll i form av 3 Kullungen (V64-4). Jag pratade med Peter Eriksson och han var nöjd med hästen senast då han galopperade och tappade en hel del, men reparerade till ett starkt andrapris. Nu är siktet inställt på ledningen och det är en position som stoet tagit samtliga sina fem segrar. Peter Eriksson kommer att sätta upp ett jämnt tempo i täten och då för övriga svårt att hänga med slutrundan. Hon vinner det här loppet sju av tio gånger och ligger således rätt vad gäller insatsprocenten.

Ett annat kallblod är 13 Sture (V64-2) som galopperade dubbelt senast, men hade ändå varit segeraktuell utan det sista inslaget i slutfasen av loppet. Kapacitetsmässigt är sexåringen huvudet högre än sina konkurrenter och även om det är kort distans och bakspår så ska han ha toppchans att vinna i felfritt lopp.

Ska jag nämna en skräll så får det bli 5 Mellby Hoffa (V64-5). Sexåringen höll starkt som knappt slagen tvåa senast efter fyra månaders tävlingsuppehåll och borde ha gått framåt en del med loppet i kroppen. Valacken är kvick den första biten sedan får vi se vad Wilma Wallberg väljer för taktik. Jag hoppas hon väljer att köra i ledningen för i den positionen har han vunnit sex gånger på nio försök.

Första V64-start är som vanligt kl.19.30 och jag börjar att trycka in mina system cirka tjugo minuter innan.

Varmt välkomna att hänga med – det blir kul!

KÖP EN HULIGANANDEL