Dagsarkiv: 2020/05/05

Det är enkelt att älska världens bästa sport

Vi har ramlat in i elitloppsmånaden maj, men med helt andra förutsättningar än vi är vana vid. Ett elitlopp utan publik och med en final rätt ut i TV4-rutan på bästa sändningstid – kan det vara något?

Det finns delade meningar om det, och jag är å ena sidan av uppfattningen att det är det bästa upplägget, för loppet, för travsporten och för tv-publiken. Å andra sidan kan jag tycka att själva elitloppsglansen inte gnistrar i år. Utan de bästa hästarna från världens alla hörn, utan den fantastiska publiken på Solvalla och utan den underbara stämningen på E-läktaren – just det kan ingen tv-sändning i världen rädda.

Förra veckan blev två nya hästar inbjudna till elitloppet. Derbyvinnaren Attraversiamo och sprintermästaren från i fjol, Tae Kwon Deo. Vad kan de två uppstickarna uträtta på Solvalla sista söndagen i maj?

Spelmässigt har vi två godbitar den här veckan att se fram emot då det är jackpott både på V75 och V86. Vi kan förvänta oss ett hårt tryck och höga omsättningar på båda spelformerna. Sportsligt har vi en av årets bästa travdagar att blicka fram emot då Åby kör sina traditionella topptävlingar med bland annat finalerna av Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal samt Algot Scotts Minne med Billie de Montfort och Cyber Lane i huvudrollerna.

Jag är mycket glad för att travet rullar på och även om det är utan publik på banorna runt om i Sverige engagerar travsporten väldigt många. Det är enkelt att älska världens bästa sport!

Timpas – Travhuliganen